Jeugdhulp Op Straat (JOS)

JOS biedt preventieve laagdrempelige jeugdhulpverlening op straat, gericht op jongere jeugd (8 – 18 jaar).

Hallo, mijn naam is Lucas Barendrecht.

Ik werk als ‘JOS-er’ in Assendelft, Wormerveer en Krommenie. JOS staat voor Jeugdhulp op Straat. JOS is er voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar, die veel van hun vrije tijd op straat doorbrengen. Sommige jongeren vertonen op straat storend gedrag, bijv. het gebruik van alcohol en/of drugs, spijbelen, vernielingen aanrichten, buurtbewoners intimideren enz. enz.

Dat gedrag baart zorgen en is in veel gevallen ontoelaatbaar. Juist voor die jongeren is JOS bedoeld.

Ik leg contacten met die jongeren en probeer er achter te komen waarom ze zich zo gedragen. Soms gaat het puur om verveling, maar het kan ook zijn dat een jongere met problemen kampt op school, thuis of met zichzelf. Ik ga dan met hem of haar kijken wie of wat passende hulp kan bieden. Omdat het gaat om minderjarige jongeren leg ik ook –als dat nodig is- contact met hun ouders en worden zij betrokken in de aanpak van de problemen.

Als jongeren (en hun ouders) worden doorverwezen naar een passende hulporganisatie (bijv. het Jeugdteam), kan ik dat contact alvast gaan leggen en daar met hen naar toe gaan, zodat zij gemakkelijker die drempel naar de hulpverlening kunnen nemen.

Ben je –naar aanleiding van dit stukje- nieuwsgierig naar me geworden, wil je meer weten van JOS of zijn er vragen, dan kunt u altijd bellen of mailen!!!!

Met vriendelijke groet,

Lucas Barendrecht

Telefoon  : 06- 83811901

E-mail    : [email protected]

Lees meer over: